Norway

Tabelltips Eliteserien 2019 Norge

Tabelltips Eliteserien 2019Her er vår analyse og tabelltips Eliteserien 2019 Norge. Vi har sett på de viktigste overgangene for de 16 eliteserielagene. Hvem vinner, hvem tar medaljene og hvem må kjempe for å forhindre nedrykk?

Her er vårt tips. Fjorårets tabellplassering i parentes

1 (2) Molde

FK Molde avsluttet 2018 sesongen på imponerende vis og var ubeseiret på de siste ti kampene (hele 8 seire). Har mistet Petter Strand (Brann) og wonderboy Erling Braut Håland (RB Salzburg), i tillegg til en rekke andre mindre viktige spillere. Kan Molde følge opp etter Solskjær? Har forsterket kraftig med klassespillerne Knudtzon (LSK), Ulland Andersen (Godset), M. Bjørnbak (Bodø/Glimt), K. Haraldseid (FKH) og Ohi (Stabæk). Kan Molde også få i gang Mathis Bolly. Det kan bli moro i rosenes by i år!

2 (1) Rosenborg

Rosenborg dro til slutt i land seriegull også i 2018, men Trollungan imponerte ikke slik de har gjort tidligere. Nå har Issam Jebali (Saudi-Arabia), Matthias Vilhjalmsson (Vålerenga) og Jonathan Levi (lån Elfsborg) forsvunnet. Har hentet inn Gustav Valsvik (Eintracht Braunschweig), en skadeplaget Gjermund Åsen (Tromsø) og Babajode David Akintola (Midtjylland på lån) Akintola har gjort 9 mål på utlån i Jerv i 2017 og 9 mål på utlån i Haugesund i 2018. Er mannskapet bra nok til gull?

3 (3) SK Brann

Flott 2018 sesong for Bergenserne, som lenge hang med i kampen om seriegullet. Endte til slutt som nr. tre. Har en god stall og har fått inn kvalitetsspillerne Kristoffer Løkberg (Ranheim) og Petter Strand (Molde). Opdal (Start) og Eirik Holmen Johansen (Sandefjord) skal kjempe om keeperplassen. Har mistet Peter Orry Larsen (Aalesund), Devyer Vega (Vålerenga) og Steffen Lie Skålevik (Sarpsborg 08), men skal henge med i toppen i år også.

4 (6) Vålerenga

IF Enorme utskiftninger i Enga stallen, men gutta fra Valle ser styrket ut. Ut har gått Nouri (Oostende), Fredheim Holm (KFUM), Felipe Carvalho (Nacional, Uruguay) og toppscorer Sam Johnson (Real Salt Lake, USA) Men man har fått inn gode spillere i Deyver Vega (Brann), Matthias Vilhjalmsson (Rosenborg), Johan Lædre Bjørdal (Zulte Waregem) og Herolind Shala (Start). Nakkim er også tilbake etter å ha spilt fast for Viking i 2018. Det kan bli spennende på Intility

5 (8) Sarpsborg 08

Europa League eventyret må ta mye av skylden for en noe skuffende tabellposisjon i fjor. Har mistet angriperne Muhammed og Heintz til Tyrkia og Mortensen til AGF Aarhus. I tillegg til forsvarerne Tamm (Flora) og Jørgensen (Start). Men har hentet inn i bøtter og spann; Lindseth (Mjøndalen), Næss (Heerenveen), Steffen Lie Skålevik (Brann), Lars-Jørgen Salvesen (Ull/Kisa) i tillegg til et par landslagspillere fra Costa Rica og en fra Trinidad og Tobago. Den spennende unggutten Ismael Cheick Coulibaly fra Mali er også på plass. Den kan bli moro i Sarpsborg også i år

6 (9) Odd

Oddrane skuffet i fjor og er nok revansjesugne foran årets sesong. Viktige Oldrup-Jensen er hentet inn på lån. Det samme gjelder spissen Andreas Helmersen fra RBK. Han var på utlån til Ranheim i 2018. Har mistet benkfyll i Viljar Myhra (Strømsgodset), Martin Broberg (Örebro), Andreas Nordvik og Stefan Mladenovic (Sandefjord). Odd har et brukbart lag, men det kan bli alt fra 6-10. Vi tror de slår tilbake

7 (4) FK Haugesund

Supersesong for Araberne i fjor og endte til slutt helt oppe på en fjerdeplass. Har mistet angrepsstjernen David Akintola som var på lån fra Midtjylland. Han tar steget til RBK i år. I tillegg er Frederik Gytkjær (Lyngby), Per Kristian Bråtveit (Djurgården) og Kristoffer Haraldseid (Molde) borte. Har fått inn spennende Niklas Sandberg (Start) og Martin Samuelsen (West Ham på lån).

8 (5) Kristiansund BK

Imponerende forrige sesong som holdt helt til 5. plass, etter blant annet seks seire på åtte siste. Få forandringer, så det bør bli en ny fin sesong på KBK. Sverre Økland har gått til (Ull/Kisa), men Haris Cirak er hentet etter å ha imponert i Nest-Sotra. Man har i tillegg sikret seg stortalentet Kristoffer Hoven (31 mål på 43 kamper de siste to sesongene for Hønefoss på nivå 3). Kvalitetskeeperen Sean McDermott er også tilbake.

9 (12) Lillestrøm SK

Krisesesong for Kanarifuglene i 2018 og nå er det gjort store endringer for å hindre en gjentagelse. Har hentet inn rutine i Elfsborg spillerne Daniel Gustavsson og Alex Dyer. Begge har en rekke kamper i Allsvenskan. Danske Salquist kommer fra belgisk fotball, mens Charles Ezeh og Moses Ebiye er tilbake etter å ha bidratt til Strømmens strålende høstsesong. Har mistet Erling Knudtzon (Molde) og er avhengig av at Thomas Lehne Olsen (12 seriemål) i 2018 leverer.

10 (10) Tromsø IL

Gutan har kanskje ligaens beste trener i Simo Valakari. Leverte godt i fjor og målet er nok å gjenta det i år. Det tror vi de kan klare. Har beholdt trenerens sønn Onni og landsmannen Robert Taylor. I tillegg er Juha Pirinen hentet fra HJK. Har mistet Magnar Ødegaard (AIK, Sverige) og Gjermund Åsen (Rosenborg), men håper at Pirinen og Costa Ricaneren Brayan Rojas skal erstatte dem. I tillegg er solide Anders Jenssen hentet fra Tromsdalen. Det ser bra ut i nord.

11 (13) Strømsgodset

2018 ble en forferdelig sesong for gutta fra Drammen. Etter å ha blitt reddet med et nødskrik, fortsatte elendigheten da Ulland Andersen (Molde) og Tokmac Nguen (Ferencvaros) forsvant. Rutinerte Martin Spelmann (AGF Aarhus) og Yacouba Sylla (Mechelen) er hentet inn, det samme er keepertalentet Viljar Myhra (Odd). Godset ser ikke ut som noe topplag i 2019

12 (Obos) Viking

Siddisene vant til slutt fjorårets OBOS-liga etter en råsterk avslutning på sesongen, med fire strake seire. Tommy Høiland var lagets viktigste spiller med sine 21 mål og han må levere også i Eliteserien, om Viking skal holde plassen. Mangler ressurser og har ikke klart å forsterke nevneverdig, er avhengig av engasjement og flyt for å overleve.

13 (Obos) Mjøndalen

De brune fra Nedre-Eiker er tilbake i Eliteserien. Denne gang med mer ressurser enn sist, men fortsatt er det samhold som skal være Mjøndalens viktigste våpen. Har mistet viktige Jonathan Lindseth (Sarpsborg 08), men har fått inn spennende angreps signeringer i hurtige Fredrik Brustad og råsterke Sondre Liseth (Nest-Sotra). Akeem Latifu fra Sogndal kan også bli nyttig. Vi tror bruntrøyene har en mulighet til å holde seg

14 (7) Ranheim

Ranheim sjokkerte alle i debut- sesongen i Eliteserien. Men nå venter den vanskelige andre-sesongen, og i år vil ingen undervurdere bydelslaget fra Trondheim. Har mistet viktige Kristoffer Løkberg (Brann), Aslak Fonn Witry (Djurgården) og Andreas Helmersen (Var på lån fra RBK) Har ikke klart å erstatte disse, men satser på at Ivar Sollie Rønning (10 mål for Hamkam i OBOS-ligaen 2018) kan ta steget opp en divisjon. Kommer til å gi alt, så får vi se om det holder å kutte lønnstaket for å sikre ny kontrakt!

15 (11) Bodø/Glimt

Avsluttet forrige sesong med ni kamper uten seier, men med uavgjort på de fem siste, holdt det til å beholde plassen. Har mistet viktige Jonassen, Fardal Opseth (Tyrkia) og kaptein Martin Bjørnbak (Molde). Erlend Dahl Reitan er tilbake på lån fra RBK og Jens Petter Hauge er tilbake etter utlån i Aalesund. Unge Victor Boniface (Nigeria) er spennende, men det ser tynt ut i Bodø.

16 (14) Stabæk

Stabæk har allerede stått på kanten av stupet i flere år. Sist sesong måtte man igjen ut i kvalifisering og ble reddet av et selvmål. Har mistet Njie (Partizan), Hou Sæter (Kina) og Granli (AIK). Få kvalitetsspillere inn. Har mange talenter og er avhengig av at de slår til. Sindre Mauritz- Hansen gjorde 17 mål i OBOS-ligaen på utlån i Strømmen i fjor. Kan han og Eliteseriens toppscorer Franck Boli (17 mål i fjor) redde plassen og motbevise vårt tabelltips Eliteserien 2019?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.