Norway

Tabelltips OBOS-ligaen 2019 – stor analyse av alle lagene

Her er vår store analyse og tabelltips OBOS-ligaen 2019Tabelltips OBOS-ligaen 2019

1 Aalesund

Tapte både direkte opprykk og play-off med små marginer. Satser igjen friskt på å rykke opp og bør ha godt nok mannskap til å klare det. Adam Örn Arnarson har dradd til Gornik Zabre, men erstattes av landsmannen David Kristjan Olafsson (Breidablik). Niklas Castro er hentet fra Kongsvinger etter 27 mål på 58 kamper de to siste sesongene. Er dessverre ute med skade fra starten, men blir viktig etterhvert. Peter Orry Larsen er tilbake fra Brann og styrker midtbanen. Det ser solid ut og vi har gutta fra jugend byen helt på topp i vårt tabelltips OBOS-ligaen 2019.

2 Sandefjord Fotball

Sandefjord hadde en grusom første halvdel av Eliteserien 2018, men Marti Cifuentes fikk hvalfangerskuta på rett kjøl igjen. Kun to tap på de siste 10 kampene, men det var for sent til å berge plassen. Har hentet fine signeringer i Stefan Mladenovic (Odd), Tobias Svendsen (Molde, lån), Walter Viitala (Malmö) og Alberto Ortiz Moreno (Reus). Pau Morer er borte, men Sandefjord ser styrket ut.

3 IK Start

Heislaget fra Kristiansand er tilbake igjen i OBOS-ligaen. Har mistet viktige Shala (Vålerenga), Elliot Käck (Djurgården), Niklas Sandberg (Haugesund), Håkon Opdal (Brann) og Simon Larsen (Jerv). Inn har kommet kvalitetsspilleren Joackim Jørgensen (Sarpsborg 08) og stortalentet Jesper Daland (Stabæk). Start vil satser på å rykke rett opp igjen, men det kan bli tøft

4 HamKam

Kamma fra Hamar er tilbake! En god comebacksesong i OBOS-ligaen med 9. plass i 2018. Har nå fått inn TUILs suksesstrener Gaute Helstrup, han har tatt med seg Steffen S. Pedersen og Lars-Gunnar Johnsen sørover. Hans Norbye (Tromsø), Emil Sildnes (Strømmen), Jean Alassane Mendy (Dundee, Skottland), Odmar Færø (Kaptein på B36 Torshavn, seriemester på Færøyene i 2018) og Jonas Enkerud. (21. mål for Elverum i 2018) er alle gode signeringer. Har mistet spissen Ivar Sollie Rønning (Ranheim), i tillegg til at det er ryddet opp i stallen. HamKam ser styrket ut og blir spennende! Vi kliner til med en 4. plass i vårt tabelltips OBOS-ligaen 2019

5 Sogndal

Saftkokarene skuffet nok litt i fjor da de ikke klarte å henge med i opprykkskampen. Endte til slutt som nummer fire. Store utskiftninger på Fosshaugane. Kjetil Wæhler og Bjørn, Helge Riise har lagt opp. Kjemhus (Nest-Sotra), Akeem Latifu (Mjøndalen), Nikita Baranov (Beroe, Bulgaria) og Stanisa Mandic (Zrinjski Mostar, Bosnia, lån) er borte. Har hentet Stefan Antonijevic (LSK), Steffen Ernemann (Viking) og Alioune Ndour (Florø). Dette lukter det ikke opprykk av i år heller.

6 Ullensaker/Kisa

Gutta fra Jessheim har de siste årene etablert seg i toppen av OBOS-ligaen og spilt til tider fantastisk angrepsfotball. Har mistet klassespillerne Nicolay Solberg (Fredrikstad) og Lars-Jørgen Salvesen (Sarpsborg 08). I tillegger er Troudart (KFUM) og Kaland (Strømmen) borte. Inn har den nye treneren Trond Fredriksen fått rutinerte Sverre Økland (KBK) og spennende Magnus Grødem (Vålerenga, lån ut sesongen).

7 Nest-Sotra

Talentfabrikken fra Ågotnes hadde en supersesong i 2018, der man ble nr. 6 og kapret siste play-off plass. Har mistet viktige Sondre Liseth 9 mål (Mjøndalen) og Haris Cirak (KBK). Men har hentet den erfarne duoen Hagos og Hestetun fra Åsane. Lars Christian Kjemhus er tilbake etter en periode i Sogndal og Jo Sondre Aas kommer fra Levanger. Spennende å se angriperne Lee Rochester Sørensen (Fra Køge på nivå 2 i Danmark) og Vladan Radojkic fra Lysekloster. Gjorde 14 mål for munkene i 2018

8 Kongsvinger IL

God fjorårssesong der gutta fra de dype skoger endte som nummer 8. Har mistet viktige Castro (AaFK) og Fredrik Sjølstad (Molde). Har hentet talentet Simon Marklund (Åtvidaberg) og erfarne Ville Jalasto (HJK) Kan KIL ta et nytt steg i år?

9 Sandnes Ulf

Ulf leverte en skuffende 2018 sesong og endte helt nede på 10. plass. Vi tror ikke det går mye bedre i år. Nisja, Brix, Vorhoren, Johansen og Danso er borte. Har fått inn gode midtbanespillere i Landu Landu (Tromsø) og finske Laaksonen (SNJ). Men stallen ser rett og slett ikke god nok ut til å hevde seg i toppen.

10 Skeid

Oksene til Tom Nordlie er tilbake. Skeid var det beste laget i 2. divisjon i 2018. Laget består av en god kombinasjon av erfarne spillere og store talenter. De viste blant annet potensiale ved å slå ut Sandefjord overlegent i cupen. Har beholdt stammen i laget og hentet inn den hurtige midtbanespilleren Mathias Dahl Abelsen fra Tromsdalen. Det ser meget bra ut for Nordlies Skeid og de er nok godt fornøyd om de innfrir vårt tabelltips OBOS-ligaen 2019

11 Notodden FK

Flott avslutning av forrige sesong. Laget har beholdt de fleste spillerne. Erlend Hustad er kjøpt av Brann, men reiser først til Bergen 1. august. Lykkes godt med utenlandske importer i fjor og prøver seg nok på det igjen.

12 KFUM Kameratene

Kameratgjengen fra Ekeberg i Oslo rykket opp etter play-off seier mot FFK og Åsane. Små ressurser, men en del erfarne spillere, blant annet Sortevik. Daniel Fredheim Holm (Vålerenga) og Kristian Brix (Sandnes Ulf) gir enda mer rutine. Kan spisstalentet Abdul-Basit Agouda (Stabæk) slå til? Ingen store frafall. En del skadeutsatte spillere og det blir nok Kåffas største utfordring.

13 Strømmen IF

Leverte en fantastisk 2018 høst og berget til slutt plassen med god margin. Tapte kun to av de ti siste, Men det var med en rekke lånte spillere. De er nå borte. Det samme er Emil Sildnes (HamKam). Keeperplassen har vært et problem, men der har man fått inn solide Marius Berntzen (TUIL). Har ellers hentet fra lavere divisjoner, bortsett fra kvalitetsspilleren Mats André Kaland (Ullensaker/Kisa). Men forvent at låneekspertene også henter noen midlertidig før seriestart og i sommer. Vi tror det akkurat er nok til å holde seg i vårt Tabelltips OBOS-ligaen 2019

14 FK Jerv

Sørlandsklubben fra vakre Grimstad, har flere imponerende sesonger bak seg i OBOS-ligaen. Men forrige sesong var blytung og plassen ble sikret først i siste serierunde. Nå er klubblegendene Glenn Andersen (lagt opp) og Andreas Hagen (FFK) borte. Wembangomo og Berglann er også betydelige tap. Man satser ungt i 2019 og har hentet inn mye eget og lokalt. I forsvar er Simon Larsen (Start) ny forsvarssjef. Det store spørsmålet i Grimstad er hvor målene skal komme fra. Khalili, unge Håbestad eller Brændsrød (lån Sogndal) må finne nettmaskene om Jerv skal holde seg.

15 TUIL Tromsdalen

Tromsdalen hadde en kanonsesong i 2018. Men nå er de fleste borte. Trener Gaute Helstrup har dradd til HamKam og tatt med seg Lars-Gunnar Johnsen og Steffen Pedersen. Talismanen Mo har valgt å trappe ned, mens keeper Marius Berntzen har gått til Strømmen. M. Dahl Abelsen dro til Skeid og Anders Jenssen til Tromsø. Kind Bendiksen og Thomas Braaten er hentet inn for å gi det unge laget rutine. Det kan fort bli en tung sesong for den nye sjefen Jonathan Hill

16 Raufoss

Raufoss er tilbake i OBOS-ligaen etter å ha kjempet i toppen av 2. divisjon i noen år. Viktige Kevin Jablinski har gått til Egersund, ellers få endringer i stallen. Gutta fra Toten får det sannsynligvis tøft og vi setter dem helt nederst i vårt tabelltips OBOS-ligaen 2019. Er ekstremt avhengig av at den svenske målmaskinen Anton Henningsson tar nivået (41 mål på 57 kamper de to siste sesongene)

Takk for at du sjekket ut vårt tabelltips OBOS-ligaen 2019 og lykke til med 2019 sesongen! – senhøst har vi svaret på hvordan det gikk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.