Norway

Tabelltips PostNord-ligaen 2020 Avdeling 2

(Table prediction of the Norwegian 3. tier PostNord-ligaen Group 2 in norwegian) Her er mitt Tabelltips PostNord-ligaen 2020 Avdeling 2, basert på spillerstall i NFFs base 22. mai 2020

Se stadion i PostNord-ligaen Avdeling 2 og se tabellen i PostNord-ligaen 2020 Avdeling 2

Sjekk også ut: Tabelltipset for PostNord-ligaen 2020 Avdeling 1

Egersund: 1

De gulsvarte tigerne fra Egersund stiller også i 2020 med superduoen Naglestad og Sumareh på topp. De to banket inn til sammen imponerende 41 scoringer i 2019. Det er ingen grunn til å tro at det var et blaff. Sumareh har 49 mål på sine 3 sesonger i Egersunds, mens sørlendingen Naglestad har hele 104 mål på 120 kamper på PostNord-nivå. Det bør bli mange mål også i 2020. Jablinski (Sandnes-Ulf) og Bjørlo (Strømmen) har forsvunnet til OBOS-ligaen. Men de to er erstattet med solide Hajdari (Levanger), Breimyr (TUIL) og Petersson (Øygarden FK) Det ser meget bra ut for ambisiøse Egersunds IK.

Arendal: 2

Arendal Fotball var den klubben som brukte mest penger på agenthonorarer i PostNord-ligaen i 2019, uten å få spesielt mye ut av det. Arendals rike onkel Jan Sigurd Otterlei har pøst inn titalls av millioner i Arendal Fotball og spillere har kommet og gått i et enormt tempo. Mange av dem med kjente navn, men karrieremessig langt over middagshøyden. I år ser det imidlertid ut til at Steinar Pedersen har gjord noen fornuftige investeringer. Den målfarlige angrepsspilleren Omar Fonstad el Ghaouti er hentet fra Bryne. Peder Nerveen vender tilbake til Norge etter 1 sesong for NSI Runavik på Færøyene. 27. åringen fra Elverum har tidligere spilt fast i OBOS-ligaen både for Ham-Kam og Elverum og kan bli viktig. I tillegg har det unge stoppertalentet Peter Reinhardsen blitt hentet fra storebror FK Jerv i Grimstad. Preben Skeie og Anders Löfgren har forsvunnet ut, men ellers har man beholdt de viktigste brikkene.

Asker: 3

Asker avsluttet 2019 sesongen med imponerende åtte strake seiere. Mye av æren skal ligaens beste keeper, Thomas Lia ha. Asker har et solid mannskap med kjente navn som Lars Fuhre og Kim Andrè Madsen. Ham-Kam legenden Vegard Skogheim er hentet inn som ny trener og ambisjonen er opprykk. Solide Didrik Ziabi Sereba (Levanger), Jørgen Solvang Nilsen (Oppsal) og U-18 landslagsspiller Harald Martin Hauso (Vålerenga) er hentet inn og styrker en allerede sterk stall.

Notodden: 4

Notodden rykket ned fra OBOS-ligaen i 2019 og har mistet viktige Michael Ledger, Nils Jonatan Johansson (Stjørdals-Blink), Erik Midtgarden (Åssiden) og kaptein Steffen Jensen (Ullensaker/Kisa). Men midtbanemotoren Henrik Gustavsen har skrevet ny kontrakt og det ettertraktede stortalentet Sjur Lothe er hentet inn fra Vidar. I tillegg har også Jørgen Voilås dradd østover fra Rogaland. Angrepsspilleren gjorde 13 mål for Djerv 1919 i 3. divisjon i 2019. Utover det satses det i stor grad på unge talenter.

Fram: 5

Etter å ha stått nærmest på bar bakke før sesongen, overrasket IF Fram mange i 2019. I motsetning til tunge 2018, var Frammane med i opprykkskampen helt til nest siste runde. De kom også til kvartfinale i cupen. Før 2020 sesongen er Framparken totalrenovert og ny hovedtribune er på plass. Det er lenge siden optimismen har vært så stor hos den gamle storheten i Larvik. Ambisjonen er nå opprykk. Den strålende midtbanespilleren Fredrik Dahl har dradd til KFUM. Anders Bjørntvedt Olsen (Halsen) og Sindre Lie (Fana) er også borte. Men de erstattes av blant annet av meritterte Andreas Breimyr. I tillegg ser det ut som Fram beholder stortalentet Sindre Osestad. Guttene fra Larvik bør ha et godt nok mannskap til å skape mye god stemning i Framparken også i år.

Bryne: 6

Den gamle storheten fra Jæren endte på nedre halvdel i 2019. I vinter har man mistet den målfarlige angriperen Omar Fonstad el Ghaouti til hardsatsende Arendal. Mens Tor Andre Skimmeland Aasheim har gått til Stord og Erik Rosland tar steget til Ullensaker/Kisa. Inn har kommet den hurtige og målfarlige angriperen Thierry Dabove. 22 åringen kommer fra spill i Grorud, der han scoret hele 11 mål på 13 kamper sist sesong og var en stor bidragsyter til opprykk. Marius Andersen. Kommer fra Egersunds, mens Luc Michael Jeggo tar med seg erfaring fra å ha spilt fast i OBOS-ligaen for Florø. Mye tyder på en ny sesong midt på treet for Bryne.

Fløy: 7

Gutta fra den lille øya utenfor Kristiansand er tilbake på nivå tre. Var helt suverene i sin 3. divisjonsavdeling og vant til slutt med 19 poeng. Jeg tror de kommer til å bite godt fra seg også på dette nivået. Stallen består av mye rutine og mange av spillerne har erfaring både fra Post-Nord og OBOS-nivå. Ingen sentrale spillere ut i løpet av vinteren og har hentet inn Arent-Emil Klaussen Hauge fra Vard Haugesund. Den 22 årige midtbanespilleren med aldersbestemte landskamper var meget god for Vard i 2019 og gjorde 7 mål i opprykksesongen.

Tabelltips PostNord-ligaen 2020 Avdeling 2 nedre halvdel:

Bærum: 8

Bærum hadde en svak 2019 sesongen, men har brukt vinteren godt på overgangsmarkedet. I tillegg til å beholde de viktigste spillerne har man hentet solide Abdel-Hedi Ali og Markus Stokken Kaasa i Gjelleråsen (nivå 4). Sistnevnte gjorde totalt 43 mål på 55 kamper i sin periode hos de hvite og grønne. Man har også hentet Joakim Holmedahl fra Frigg og Jørgen Vedal Sjøl i Ørn Horten. Begge sentrale brikker i sine lag. Så får sesongen vise om de klarer å ta nivået

Rosenborg 2: 9

Alltid vanskelig med 2. lagene, men Rosenborg 2 var suverene og vant sin 3. divisjonsavdeling med overlegne 14 poeng i 2019. En klubb som Rosenborg bør ha nok talenter og stor nok A-lagsstall til å ha et brukbart 2. lag

Levanger: 10

Levanger endte på en 5. plass i 2019, men etter det har det skjedd mye hos de røde og hvite. Sentrale spillere som Didrik Ziabi Sereba (Asker), Ermal Hajdari (Egersunds), Horenus Zewdu Tadesse (Kristiansund) og Henrik Bellmann (Östersunds FK) har dradd til større og mer ambisiøse klubber. Jo Sondre Aas er tilbake etter en tur i Nest-Sotra, mens den rutinerte keeperen Maksims Uvarenko er hentet i latviske FC Riga. Levanger ser svekket ut.

Odd 2: 11

Odd Grenland 2 var det eneste andrelaget i PostNord-ligaen i 2019. De unge Telemarkingene klarte å overleve sist, men får på nytt en tøff utviklingsarena i 2020. Ambisjonen er nok å beholde plassen nok et år.

Vard Haugesund: 12

Nyopprykkede Vard Haugesund kommer trolig også til å få det tøft. Håkon Fosen Jacobsen (Torvastad) og viktige Arent-Emil Klaussen Hauge (Fløy) har forsvunnet gjennom vinteren. Inn har erfarne Viktor Adebahr kommet sammen med Dennis Horneland, Rosenborg trener Eiriks sønn. Unge Dennis slet med store skadeproblemer i 2019 sesongen og håper å få bygd seg opp igjen med et utlån til Vard. Så får vi se om det er nok til å hindre at Vards heistilværelse fortsetter.

Nardo: 13

Det le en svak avslutning på 2019 sesongen for Nardo og klubben har etter det mistet viktige Morten Strand (Stjørdals-Blink), Jonas Tømmerdal Frøner (Senja) og Ole Christian Hammerfjell Sæter (Ranheim). Nardo har vært i Molde og hentet Træff kapteinen og stopper Stian Bjarnar Samdal. En meget god spiller, men trolig ikke nok til å unngå nedrykk.

Sotra: 14

Sotra avsluttet 2019 sesongen forferdelig og har ikke klart å forsterke stallen nevneverdig. Snarere tvert imot. Gutta fra øya har mistet en rekke sentrale spillere og Sotra ser direkte ribbet ut. Bygger praktisk talt et helt nytt lag, så får vi se om de klarer å bite fra seg.

Det var mitt Tabelltips PostNord-ligaen 2020 Avdeling 2. Enig?

Sjekk også ut: Tabelltipset for PostNord-ligaen 2020 Avdeling 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.