Norway

Tabelltips PostNord-ligaen 2020 Avdeling 1

(Table prediction of the Norwegian 3. tier PostNord-ligaen Group 1, in norwegian) Her er mitt Tabelltips PostNord-ligaen 2020 Avdeling 1, basert på spillerstall i NFFs base 22. mai 2020

Se stadion i PostNord-ligaen Avdeling 1 og se tabellen i PostNord-ligaen 2020 Avdeling 1

Sjekk også ut: Tabelltipset for PostNord-ligaen 2020 Avdeling 2

Kjelsås: 1

Jeg holder Kjelsås som den aller største favoritten i avdeling 1. Klubben fra Grefsen i Oslo har lagt stein på stein over flere år og har nå et meget solid mannskap. Keeper Erik Sivertsen er en av ligaens beste, på midtbanen styrer U-18 landslagsspiller Sturla Ottesen og helt fremme er Walid Idrissi en klassespiss på dette nivået. Kjelsås hadde en god 2019 sesong der de endte som nr. 3 og har beholdt alle de viktigste spillere.

Hødd:2

Den gamle storheten Hødd hadde en skuffende 2019 sesong, men har gjort flere spennende signeringer i vinter. Unggutten Markus Karlsbakk er hentet inn på lån. Han gjorde 19 mål i 3. divisjon for Ålesund 2 i 2019. I tillegg har offensive Melvin Tony Frithzell kommet inn med erfaring fra toppnivået i Sverige. Med målgarantisten og kaptein Robon Shroot allerede i klubben, bør det kunne bli bra med mål. Ramzi Toure Idrissou og Paul- Henri Moussinga Mouasso er hentet inn for å styrke defensiven. Daniel Eid har dradd til Sogndal, men Hødd ser styrket ut!

Fredrikstad: 3

Tim Nilsen gjorde 18 mål i 2019, han har nå dradd til Nord-Irland. Borte er også Joona Veteli, Andreas Hagen og Eirik Mæland. Henrik Kjeldsrud Johansen kom inn i fjor sommer og gjorde 12 mål på 12 kamper. Skal Fredrikstad henge med i toppen så må totningen levere på samme hylle også i år. Støtten i Plankebyen vil det imidlertid aldri være noe å si på og dersom det etter hvert åpnes for tilskuere, vil Aristokratene også i 2020 få det klar høyeste tilskuersnittet i divisjonen.

Skeid: 4

Skeid spilte i OBOS-ligaen i 2019 og vil helt sikkert tilbake fortest mulig. Men Oksene har mistet flere sentrale spillere og ser svekket ut. Angrepsprofilen Johannes Andres Nunez Godoy gjorde 8 mål i 2019, han har nå dradd til hardsatsende Sandnes Ulf. Ahmed el Amrani har forsvunnet til Hønefoss, mens Mustafa Hassan Ahmad har flyttet over til Gjelleråsen. Inn har kommet Keivan Ghaedamini fra Lørenskog. Skeid kommer nok til å henge med i toppen, så får sesongen vise om de klarer å kjempe om opprykket

Alta: 5

Morten Gamst-Pedersen (Tromsø) og Hans Nordbye (Ham-Kam) vender tilbake til hjemfylket. Vadsø-gutten Gamst var ønsket av mange klubber, men valgte til slutt Alta. Det blir spennende å se om vi får en Gamst-effekt i hallen i år. Finnmarkingene har også sikret seg den rutinerte keeperen Grzegorz Stanislaw Flasza. Polakken har tidligere stått fast for blant annet Bærum, Tromsdalen og Arendal. Men Alta har også mistet folk. Trener Bryant Lazaro fikk ikke fornyet tillit og har flyttet til Øygarden FK i OBOS-ligaen. Dit har han tatt med seg engelskmannen Kyle Cameron Walter Spence. Den nederlandske spissen Guyon Phillips gjorde 11 mål i 2019, han har nå dradd til Islandske Vidir. Simon Laugsand (Senja) og Tobias Nygård Vibe (TUIL) er også borte.

Tromsdalen: 6

Katastrofesesong for Tromsdalen i OBOS-ligaen sist. Sentrale Henrik Malde Breimyr (Egersunds), Sander Finjord Ringberg (Sandnes Ulf), Robin Edvardsen Lorentzen (Harstad IL) og stortalentet Sebastian Tounekti (Bodø/Glimt) er borte. Inn har kommet lokale Patrik Braathen (Finnsnes), Peder Waldemar Mæhle (Fløya), Tobias Nygård Vibe (Alta) og Casper Øyvann (Bodø/Glimt, lån til Mjølner sist sesong). Det lukter ikke opprykk av Tromsdalen

Florø:7

Florø fikk et tøft gjensyn med Post-Nord ligaen i fjor etter å ha rykket ned fra OBOS-ligaen. Det har vært store endringer i spillerstallen i vinter. Hasan Kurucay og Torje Naustdal har dradd til Strømmen. Florø har også mistet viktige Thomas Hallstensen (Odd), Moses John Dyer (Valour FC) og Vegard Savland (Førde IL). Man har imidlertid hentet inn spillere over en lav sko. Ezekiel Olawale Abiola Tanimowo (Bolton), Jonatan Braut Brunes (Bryne FK), Akim Saeed Sairinen (Jalgpallikool Tammeka), Joni Onni Kristian Mäkelä (KPV), Dino Omerovic (Lysekloster IL) og Gustav Severinsen (Tromsø IL) har alle ankommet. Florø er et stort spørsmålstegn.

Tabelltips PostNord-ligaen 2020 Avdeling 1 nedre halvdel:

Kvik-Halden: 8

Kvik Halden overrasket alle med en fantastisk første sesong i Post-Nord ligaen og endte på kvallik, kun to poeng fra opprykk. Få endringer i stallen i løpet av vinteren, men Haldenserne har mistet viktige Youssef Chaib til Strømmen. Jeg tror Kvik Halden får det langt tøffere denne sesongen.

Brattvåg: 9

Brattvåg er en av de mindre klubbene i avdelingen, men det drives bra på Sunnmøre. Kristian Fredrik Aasen Strande (HamKam) og Patrik Dønheim Hjelmseth (Stjørdals-Blink) har i løpet av vinteren tatt steget til OBOS-ligaen. Men man har klart å erstatte dem med spennende spillere. Torbjørn Grytten er tilbake fra seriegull med KI Klaksvik på Færøyene. Inn har også kommet Patrick Michael Byskata fra KPV i den finske toppdivisjonen. Den danske forsvareren Kasper Stagholt Jensen er hentet i Nykøbing FC og Samuel James Tattum har kommet fra Syrianska Eskilstuna IF. Juan Manuel Cordero Santana fra Egersunds kan også bli nyttig. Det ser bra ut for Brattvåg og med litt flyt kan de ende enda høyere på tabellen

Moss: 10

Kråkene fra Moss har hatt det tungt de siste årene med problemer både på og utenfor banen. Det ser ikke særlig mye lysere ut i år. Toppscorer Alagie Sanyang (12 mål i 2019) har sammen med Remi-André Svindland dradd til KFUM-Kam. Inn har kommet Øystein Vestvatn (Strømmen), Thomas Klemetsen Jakobsen (Vidar) og talentet Andreas Rosendal Nyhagen på lån fra Strømsgodset.

Eidsvold Turn: 11

Eidsvold Turn var meget gode i opprykksesongen 2019. Man har beholdt hele stallen og i tillegg har Ulrich Østigård Ness kommet inn fra Strømmen som en fin signering. Bli ikke overrasket om Eidsvold Turn klarer å holde seg i divisjonen.

Fløya: 12

Det nyopprykkede bydelslaget Fløya fra Tromsø, får det nok tøft. Det var vært mye bråk i vinter og trenerduoen Lange/Berg-Johansen fikk ikke fornyet kontrakt tross opprykk og Fløyas beste tabellplassering noensinne. Nå er ny trener på plass, men borte er sentrale Mæle (TUIL) og kaptein Roland (Lyn 1896). Lokale spillere fra nivå fire er hentet inn som erstattere, men det ser rett og slett litt tynt ut.

Vålerenga 2: 13

Etter omleggingen av seriesystemet har kvaliteten på nivå tre blitt betraktelig høyere. Det er nå et ganske stort steg fra 3. divisjon til 2. divisjon. Det har vist seg at de fleste 2. lag sliter på nivå tre. Vålerenga 2 rykket opp hovedsakelig ved bruk av unggutter. Det kan vise seg å bli litt for lett mot fullblods PostNord-spillere. Jeg tror det blir en kamp for å overleve, men her avhenger det også av samspillet med 1. laget.

Senja: 14

Guttene fra den vakre øya i nord har mistet erfarne Eggen og Kildalsen. Men erstattet dem med brukbare Nord-Norske spillere. Senja holdt seg med et nødskrik i 2019 og er nok avhengig av at Christer Johnsgård finner tilbake til scoringsformen fra tidligere sesonger om de skal unngå nedrykk.

Det var mitt Tabelltips PostNord-ligaen 2020 Avdeling 1. Enig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.